Trouwen in Thailand

Willen jullie naar een warme en verre bestemming? Luxe of juist backpacken? En dat voor weinig geld?
Dan is trouwen in Thailand perfect voor jullie.

Over Thailand

Thaise trouwcultuur en tradities +

Hebben jullie besloten om in Thailand te gaan trouwen dan is het misschien wel leuk om wat meer over het land te leren. Lees hier wat de Thaise trouwcultuur en tradities zijn.

Omdat het grootste gedeelte van de Thaise bevolking Boeddhist is, worden veel tradities, gebruiken en gewoonten hierdoor bepaald.

De bruidsschat
In Thailand is het nog steeds gebruikelijk dat de bruidegom een sinsod, bruidsschat, betaald. De hoogte van de bruidsschat wordt tijdens onderhandelingen bepaald en er onder andere vanaf of de bruid al kinderen heeft of eerder getrouwd geweest is. De bruidegom schenkt de ouders van de bruid geld en geeft goud aan de bruid.

 

Tradities
In Thailand zijn er verschillende tradities. Zo gaat de bruidegom op de dag van de bruiloft naar het ouderlijk huis van de bruid, waar zij nog steeds woont, en moet hij vragen beantwoorden om te bewijzen dat hij goed genoeg is voor de bruid.

Voordat de boeddhistische inzegening van ruim anderhalf uur begint moeten de bruid en bruidegom twee kleine en twee grote kaarsen aansteken. Ze zitten voor een meter hoog bouwwerk gemaakt uit palmtakken. Deze zit vol met eieren, rijst en bananen en ook de sinsod (bruidsschat) zit hierin verstopt.

Als de huwelijksvoltrekking plaatsvindt wordt er een witte draad tussen de bruid, haar moeder, bruidegom en de priester gespannen. Dan gaat de priester verder met zijn toespraak, geeft het koppel drie witte stippen op hun voorhoofd en doet hen van wit touw gemaakte armbandjes om. Dit is een gebruikelijk ritueel als je een zegening van een boeddhistische monnik hebt gekregen. Ook de gasten doen nu armbandjes bij het bruidspaar om, sommige knopen hier geld aan vast.

Trouwen jullie in Thailand dan kunnen jullie een of meerdere van deze tradities overnemen, maar dit hoeft natuurlijk niet!

GRATIS VIDEOSERIE

"Wat elk bruidspaar dat in het buitenland gaat trouwen moet weten"

In drie video’s geef ik jullie gratis advies over trouwen in het buitenland, wat jullie nu al meteen tijd en geld gaat besparen.

Bekijk nu!

Blog

Ontvang wekelijks gratis advies over trouwen in het buitenland

Wij delen jouw e-mail nooit met derden