Trouwen in Las Vegas

Willen jullie ‘over the top’ trouwen? Lekker fout, gewoon omdat het kan? Of stiekem met zijn tweeën?
Dan is trouwen in Las Vegas een perfecte keuze.

Over Las Vegas

Algemene informatie +

Beste tijd om te trouwen in Las Vegas
Omdat Las Vegas middenin de woestijn ligt is het er altijd lekker warm. In de zomermaanden ligt de gemiddelde temperatuur rond de 30 graden Celsius. In juli en augustus kan dit nog wel eens oplopen dus het beste kun je rond juni of september gaan.

Visum
Voor Amerika heb je als Nederlander geen visum nodig als je als toerist minder dan 90 dagen in Amerika verblijft. Wel moet je je registeren bij ESTA. Dit kan op deze site: https://esta.cbp.dhs.gov/esta/ en kost ongeveer 11 euro.

Vaccinaties
Voor Noord-Amerika heb je geen vaccinaties nodig.

Tijdsverschil
In Las Vegas is het 9 uur vroeger dan in Nederland.

Reisduur
Een vlucht naar Las Vegas duurt zo’n 15 uur. Hiervoor moet je altijd ergens overstappen. Een goedkopere optie is om naar Los Angeles te vliegen en daar een auto te huren. Naar Los Angeles duurt de vlucht ongeveer 10 a 11 uur.

Voor de wet trouwen in Las Vegas +

Voor vertrek:

 • Om in Las Vegas te kunnen trouwen heb je alleen jullie paspoorten nodig
 • Via deze (http://www.clarkcountynv.gov/Depts/clerk/Pages/PreApp.aspx) website kunnen jullie je vast registreren zodat het verkrijgen van een vergunning in Las Vegas nog sneller gaat

In Las Vegas:

 • Aangekomen in Las Vegas gaan jullie naar het Marriage License Bureau. Hier kun je voor $60 een vergunning halen om te trouwen.
 • Ga naar een EXPRESS WINDOW met jullie referentienummer van jullie online registratie en jullie paspoort en jullie ontvangen de vergunning
 • Haal hier ook meteen een ‘certified copy’
 • Als jullie nog geen trouwlocatie hebben uitgezocht kunnen jullie dat nu doen! Check wel even of diegene die jullie trouwt hier ook daadwerkelijk voor bevoegd is. Dit kan op http://www.nvsos.gov/MinisterPublicApp/SearchHome.aspx
 • Willen jullie dat het huwelijk ook in Nederland rechtsgeldig is, dan moeten jullie na de ceremonie een apostille aanvragen
 • Dit doe je door het aanvraagformulier in te vullen en op te sturen samen met $20 (money order of credit card details)
 • De apostille krijgen jullie vervolgens thuis opgestuurd

Na terugkomst in Nederland:

 • Terug in Nederland moeten jullie het huwelijk nog even registreren in de gemeentelijke basisadministratie.
 • Ook is het aan te raden om jullie buitenlandse huwelijksakte in te schrijven in het huwelijksregister van de gemeente Den Haag.
Amerikaanse trouwcultuur en tradities +

De Verenigde Staten hebben een aantal huwelijkstradities die helemaal Amerikaans zijn. Veel van de tradities die we van Amerika kennen komen voort uit Europese tradities. We zetten de belangrijkste tradities op een rijtje:

Een oude traditie is het vragen van de hand van de bruid. De bruidegom moet dan toestemming aan de vader van de bruid vragen om met haar te mogen trouwen. Tegenwoordig word dit bijna niet meer gedaan.

Een bruiloft wordt in Amerika groots gevierd en het kost veel tijd om dit te organiseren. Veel bruiden schakelen daarom een weddingplanner in.

Voorafgaand aan de bruiloft word een een ‘bridal shower’ gegeven door de ‘maid of honor’. In Nederland is dit het vrijgezellenfeest. Tijdens de bridal shower krijgt de bruid kleine cadeautjes.

De dag voor de bruiloft wordt er een ‘rehearsal dinner’ gegeven. Dit is de generale repetitie waarbij de ceremonie samen met de ouders en vrienden wordt ingestudeerd.

Bij een Amerikaanse bruiloft is het normaal om volwassen bruidsmeisjes te hebben. Vaak zijn dit de vriendinnen en zussen van de bruid. Deze worden begeleid door vrienden en broers van de bruidegom.

Bruidsparen registreren zich vaak bij winkels. Hier laten ze een cadeaulijst achter die hun gasten kunnen opvragen. Zo kunnen gasten zien wat het koppel wil hebben en wat andere al hebben gekocht.

Onze drie favoriete activiteiten in Las Vegas +
 1. Bezoek het Golden Nugget Hotel
  Willen jullie de hitte van de woestijn even ontvluchten? Ga dan naar het Golden Nugget Hotel in het oude gedeelte van Las Vegas. Hier hebben ze een bijzonder zwembad dat gebouwd is rondom een aquarium met haaien en allerlei prachtige vissen. Er gaat zelfs een glijbaan dwars door het aquarium heen!
 2. Dineer in het Eiffel tower restaurant
  In het restaurant van dit romantische hotel serveren ze top-gerechten. Nog leuker is het mooie uitzicht over the strip en op de fonteinenshow van het Bellagio. Tip: reserveer een tafel bij het raam om 5 uur voor een prachtige zonsondergang.
 3. Boek een helikoptervlucht
  Vanuit Las Vegas kun je een waanzinnige helikoptervlucht naar de Grand Canyon maken. Het is zelfs mogelijk om daar te trouwen!
  Het is ook leuk om ‘s avonds een helikoptervlucht over te strip te maken.

Top Trouwlocaties Las Vegas

GRATIS VIDEOSERIE

"Wat elk bruidspaar dat in het buitenland gaat trouwen moet weten"

In drie video’s geef ik jullie gratis advies over trouwen in het buitenland, wat jullie nu al meteen tijd en geld gaat besparen.

Bekijk nu!

Blog

Ontvang wekelijks gratis advies over trouwen in het buitenland

Wij delen jouw e-mail nooit met derden