Trouwen op Ibiza

Houden jullie van strand, een relaxte sfeer en feestjes? Willen jullie trouwen bij een strandtent of bij jullie eigen (ok, afgehuurde) villa? Dan is trouwen op Ibiza perfect voor jullie!

In de jaren ‘50 werd Ibiza ontdekt door kunstenaars. Schilders, beeldhouwers, schrijvers en dichters trokken met zijn alle naar het eiland. In de jaren ‘60 trokken ook hippies naar het eiland en stichtte hier vele communes. Sindsdien staat Ibiza bekend als hét party-eiland.

Naast dat je op Ibiza enorm goed kunt feesten heeft het eiland ook een prachtige natuur. Sinds een aantal jaar zijn er steeds meer accommodaties gekomen in de categorie ‘landelijke vakanties’. Oftewel het verblijf bij een zogeheten agriturismo; boerderij.

Beste tijd om te trouwen op Ibiza
Op Ibiza heerst er een mediterraan klimaat waardoor ze heerlijke zachte winters en warme zomers hebben. Door de vele zonuren in de zomer is Ibiza een geliefde strandbestemming. In juni is het hier zo’n 23 graden, heerlijke temperatuur om te trouwen!

Taal
Op Ibiza wordt er Spaans en vooral Catelaans gesproken.

Valuta
Net als in Nederland wordt er hier met de euro betaald, lekker makkelijk!

Reistijd
Een vlucht naar Ibiza duurt 2 a 2,5 uur. Je vliegt er met Transavia goedkoop naartoe vanaf Amsterdam of Den Haag/Rotterdam.

Tijdsverschil
Er is geen tijdsverschil tussen Ibiza en Nederland dus je hoeft niet bang te zijn voor een jetlag!

Visa
Voor Ibiza heb je geen visum nodig, lekker makkelijk. Wel even je identiteitskaart of paspoort meenemen.

Vaccinatie
Wanneer je naar Ibiza gaat hoef je je nergens tegen in te enten en dan vinden wij fijn! Neem wel een spulletje mee tegen jeuk/beten van kwallen want die zwemmen er vaak rond.

Elektriciteit
Op Ibiza gebruiken ze dezelfde stekkers als hier in Nederland dus ook daar hoef je je geen zorgen over te maken.

Hippie dorpjes
Vroeger was Ibiza echt het Mekka van de hippies en nog steeds zorgen zij voor de unieke en gezellige sfeer die op het eiland hangt. Als je op Ibiza bent en je wil het hippie gevoel krijgen dan moeten jullie zeker een hippie dorpje bezoeken. Dorpjes waar je hier voor heen kunt zijn San Carlos, San Juan en Santa Gertrudis. Breng ook zeker een bezoekje aan een hippie markt, zoals Las Dalias. Wie weet kunnen jullie hier nog iets leuks voor jullie bruiloft scoren!

Watersporten
Op Ibiza zijn er talloze mogelijkheden tot watersporten. Probeer één van onderstaande eens:

 • Duiken
 • Wakeboarden
 • Waterskiën
 • Zee-kayaken
 • Paragliden
 • High-speed waterfietsen
 • Rubberboot raften

Sporten op het land
Ook op het land is er genoeg te beleven qua sport. Wat dacht je van:

 • Paardrijden
 • Hiken
 • Golven
 • Rotsklimmen

Alternatieve therapieën
Omdat Ibiza invloeden vanuit allerlei culturen heeft, worden er op het eiland allerlei alternatieve therapieën aangeboden.  Deze dragen bij aan een meer spirituele benadering van body&mind en heeft alles te maken met wellness en schoonheid. 

 

Een burgerlijk huwelijk op Ibiza is alleen mogelijk als minstens één van de huwelijkspartners in Spanje woonachtig is of is de Spaanse nationaliteit bezit. Een religieus (katholiek) huwelijk is wel mogelijk, hier is een verklaring van Doop voor nodig.

Oplossing: in Nederland voor de wet trouwen en in Spanje een symbolische huwelijkssluiting laten voltrekken.

Top Trouwlocatis op Ibiza

GRATIS VIDEOSERIE

"Wat elk bruidspaar dat in het buitenland gaat trouwen moet weten"

In drie video’s geef ik jullie gratis advies over trouwen in het buitenland, wat jullie nu al meteen tijd en geld gaat besparen.

Bekijk nu!

Blog

Ontvang wekelijks gratis advies over trouwen in het buitenland

Wij delen jouw e-mail nooit met derden