Trouwen op Hawaii

Willen jullie een romantische bruiloft? Houden jullie van strand, zee, natuur en eilanden?
Dan is trouwen op Hawaii een perfecte keuze.

Ligging
Hawaii is een eilandengroep dat in het midden van de Stille Oceaan ligt. Het hoort bij de Verenigde Staten. Vanaf Amsterdam vlieg je hier in ongeveer 15 uur naartoe, maar met overstaptijd erbij ben je vaak minstens 20 uur onderweg. Best een zit dus!

Beste reistijd
Trouwen in Hawaii kan het gehele jaar door. De temperatuur verschilt tussen zomer en winter namelijk maar een paar graden en blijf daardoor altijd boven de 20 graden Celsius. Boek nu jullie goedkope vliegtickets naar Hawaii.

Taal
Vroeger werd er Hawaïaans gesproken, maar tegenwoordig spreken ze er vooral Engels.

Valuta
Omdat Hawaii officieel bij de Verenigde Staten hoort wordt er met de Amerikaanse dollar betaald. En dat is door de huidige wisselkoers nog altijd gunstig voor ons! Buitenlands geld kan bij banken omgewisseld worden en betalen per creditcard is ook geen probleem.

Tijdsverschil
Tijdens de zomermaanden is het in Hawaii 12 uur vroeger dan in Nederland. Tijdens de wintertijd is het verschil 11 uur.

Visum
Voor een bezoek aan Hawaii is er geen Visa nodig als je er korter dan 90 dagen verblijft. Wel moet je paspoort na terugkomst nog minstens 6 maanden geldig zijn, even checken dus! Let er wel op dat je een ESTA aan moet vragen.

Vaccinaties
Voor Hawaii zijn er geen inentingen nodig, fijn! 

Voor vertrek:

 • Geboorteakte opvragen
 • Uittreksel uit het gemeenteregister halen
 • Indien een van jullie, of beide, eerder getrouwd zijn geweest een bewijs dat jullie gescheiden zijn of een bewijs van overlijden halen
 • En natuurlijk een (nieuw) paspoort aanschaffen als jullie die nog niet hebben of hij binnen 6 maanden na terugkomst verloopt

Alle documenten moeten vertaald zijn naar het Engels

In Hawaii:

 • Aangekomen in Hawaii moeten jullie samen een trouwlicentie aanvragen bij een trouwambtenaar
 • Hier leveren jullie de benodigde documenten in
 • Vervolgens kunnen jullie hier online een trouwlicentie aanvragen, dit kost $65 dollar en kan online per creditcard of bij jullie trouwambtenaar betaald worden.
 • Na goedkeuring wordt een huwelijks vergunning afgegeven
 • De vergunning vervalt 30 dagen nadat hij is afgegeven

Na terugkomst:

 • Terug in Nederland moeten jullie het huwelijk nog even registreren in de gemeentelijke basisadministratie.
 • Ook is het aan te raden om jullie buitenlandse huwelijksakte in te schrijven in het huwelijksregister van de gemeente Den Haag. 

Bij een traditionele Hawaiiaanse bruiloft worden er bloemenkransen om de nek van het bruidspaar gehangen. Deze kransen worden ‘leis’ genoemd en worden gemaakt van de mooiste bloemen van het eiland. Elke lei bestaat uit zo’n 40 a 50 bloemen. Ze symboliseren liefde en respect. 

Het lied ‘Hawaiian Wedding Song’ dat door Elvis Presley werd gezongen in de film Blue Hawaii word bijna altijd tijdens de ceremonie gespeeld. De namen van het koppel worden vaak in de Hawaiiaanse taal in hun ringen gegraveerd. Tijdens de bruiloft dragen beide partners witte kleding. De bruidegom heft ook een rode riem om.

 

Top Trouwlocaties op Hawaii

GRATIS VIDEOSERIE

"Wat elk bruidspaar dat in het buitenland gaat trouwen moet weten"

In drie video’s geef ik jullie gratis advies over trouwen in het buitenland, wat jullie nu al meteen tijd en geld gaat besparen.

Bekijk nu!

Artikelen over trouwen op Hawaii

Ontvang wekelijks gratis advies over trouwen in het buitenland

Wij delen jouw e-mail nooit met derden