Trouwen in Griekenland

Houden jullie van eilandhoppen, een rijke geschiedenis en zwoele avonden?
Dan is trouwen in Griekenland perfect voor jullie!

Over Griekenland

Trouwen op Santorini +

Santorini is het meest gefotografeerde eiland van Griekenland. Dit is niet gek, want het is er ook prachtig. Als je door de smalle straatjes loopt en de blauwe koepelkerkjes ziet waan je je in het echte Griekenland. Santorini ligt 100 km ten noorden van Kreta. Het eiland is ontstaan door de werking van een vandaag de dag rustende vulkaan, wat natuurlijk erg bijzonder is. Het landschap aan de westkust van het eiland heeft enorme, uit het water rijzende, steile klippen waarvan de toppen worden gesierd door helderwitte huisjes. Aan het oosten van het eiland loopt deze steile kust uit op eindeloze kiezel- en zandstranden. Apart hieraan is dat de zandstranden meestal zwart zijn. Dit komt door de vulkanische oorsprong van het eiland.

Over Imerovigli
Imerovigli is het hoogste dorp van Santorini en ligt op 300 meter hoogte op de rotsen van de caldera. Het is tot beschermd dorp verklaard door de Griekse staat en heeft veel smalle straatjes en witte huisjes. In Imerovigli zijn een aantal restaurants, winkels en een paar barretjes te vinden.

In de omgeving
Op tien minuten afstand van Imerovigli ligt Fira, de hoofdstad van het eiland. Fira is een bijzonder pittoresk stadje met een doolhof van smalle straatjes. Onder Fira ligt een kleine haven die te bereiken is per kabelbaan, zeker even doen! Zoals veel plaatstjes op Santorini wordt ook Fira gekenmerkt door koepelkerkjes en grotwoningen. Er zijn veel cafés en restaurants te vinden, vaak met een terras met een fantastisch uitzicht op o.a. de eilanden Nea Kameni en Thirasia.

Doen en zien op Santorini

Strand
Een vakantie is niet compleet zonder dat je naar het stand bent geweest! Santorini kent verschillende badplaatsen. Breng eens een bezoekje aan Kamari, Monolithos, Perivolos of Agios Georgios.

Boottocht
Tijdens een verblijf op Santorini moeten jullie zeker een keer gaan varen. Ga er bijvoorbeeld op uit met een zeilschip en geniet van de prachtige uitzichten op het eiland. Per boot gaan jullie bijvoorbeeld naar het vulkanische eiland Nea Kameni met zijn geneeskrachtige warmwaterbronnen. Of  maak een tocht naar het eiland Aspronisso waar jullie met zijn allen kunnen BBQen. Ook gaaf: een tocht in de Atlantis Santorini. Dit is een onderzeeër!

Geschiedenis
In Imerovigli staat het klooster van Agios Nikolaos uit de 17e eeuw welke te bezoeken is. Hierbij in de buurt zijn ook enkele resten van een Venetiaans kasteel te vinden. Deze was in de middeleeuwen door Markos Sanoudos gebouwd. Na een catastrofale aardbevig werd deze in 1817 verwoest.

Leuke feitjes
Santorini werd gebruikt tijdens de opnames voor de film ‘Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life’.
Ook werd de film ‘The Sisterhood of the Traveling Pants’ hier opgenomen.

GRATIS VIDEOSERIE

"Wat elk bruidspaar dat in het buitenland gaat trouwen moet weten"

In drie video’s geef ik jullie gratis advies over trouwen in het buitenland, wat jullie nu al meteen tijd en geld gaat besparen.

Bekijk nu!

Blog

Ontvang wekelijks gratis advies over trouwen in het buitenland

Wij delen jouw e-mail nooit met derden