Trouwen in Frankrijk

Houden jullie van romantiek, sprookjes en kastelen? En genieten jullie van heerlijk stokbrood, kazen en goede champagne? Dan is trouwen in Frankrijk perfect voor jullie!

Over Frankrijk

Algemene informatie +

Beste tijd om te trouwen in Frankrijk
Frankrijk is een behoorlijk groot land en de beste trouwtijd is daarom sterk afhankelijk van de bestemming. Over het algemeen geldt dan voor een zomerse bruiloft in het zuiden van Frankrijk mei t/m september de beste tijd is. Voor het noorden en midden van Frankrijk is dit juni, juli en augustus. Kiezen jullie voor een winterse bruiloft dan is de beste periode van december t/m april.

Visum
Als Nederlander heb je geen visum nodig als je naar Frankrijk gaat. Je komt het land in met een paspoort of identiteitskaart.

Vaccinaties
Voor een verblijf in Frankrijk heb je geen vaccinaties nodig wat erg fijn is!

Tijdsverschil
In Frankrijk is het net zo laat als in Nederland dus van een jetlag is geen sprake.

Reisduur
Frankrijk is gemakkelijk per auto te bereiken. Parijs is in ongeveer 4,5 uur te bereiken vanaf Utrecht. Naar Saint Tropez doe je er al gauw 14 uur over. Kiezen jullie voor een bestemming in het zuiden van Frankrijk dan is het ook een idee om het vliegtuig te pakken. Naar Marseille vlieg je al binnen twee uur. Boek nu jullie goedkope vliegtickets naar Frankrijk.

Voor de wet trouwen in Frankrijk +

Het is alleen mogelijk om in Frankrijk voor de wet te trouwen als één van jullie hier woonachtig is. Wonen jullie dus allebei in Nederland, dan kunnen jullie hier niet voor de wet trouwen.

GRATIS VIDEOSERIE

"Wat elk bruidspaar dat in het buitenland gaat trouwen moet weten"

In drie video’s geef ik jullie gratis advies over trouwen in het buitenland, wat jullie nu al meteen tijd en geld gaat besparen.

Bekijk nu!

Blog

Ontvang wekelijks gratis advies over trouwen in het buitenland

Wij delen jouw e-mail nooit met derden