Signature herfst cocktail kiezen

I love cocktails! Met mij veel andere vrouwen en dit zie je terug in de bruiloften van deze tijd. Steeds vaker wordt er op een bruiloft één of meerdere signature cocktails geserveerd en ik ben helemaal vóór deze trend.

Wat is een signature cocktail?

Een signature cocktail is een cocktail die tijdens de bruiloft, vaak tijdens de receptie, geserveerd wordt. Het is het lievelingsdrankje van het bruidspaar, misschien dronken ze dit vroeger altijd of hebben ze speciaal voor de bruiloft meerdere cocktails geproefd en kwam deze naar voren als hun gezamenlijke favoriet. Het is ook mogelijk om meerdere cocktails te serveren, je kunt dan kiezen voor 'haar favoriet' en  'zijn favoriet' en zelfs nog een derde toevoegen als 'hun favoriet'. Vaak zal de cocktail van de bruid een zoete mix zijn waar de vrouwen van smullen en die van de bruidegom iets sterks voor de mannen.

Hoe kies je jullie signature cocktail?

Allereerst moeten jullie bedenken wanneer jullie de cocktail willen serveren. Gebeurt dit vóór of na de ceremonie, tijdens de receptie of het diner, in de middag of avond? Wat voor eten wordt erbij geserveerd? Een sterke borrel in de vroege middag is wellicht minder gepast dan een lichte fruitcocktail.

Beslis vervolgens hoeveel verschillende cocktails jullie willen serveren. Gaan jullie enkel voor de gezamenlijke signature cocktail van het bruidspaar of kiezen jullie allebei een eigen favoriet?

Als jullie dit gedaan hebben begint het leuke gedeelte, welke cocktail gaat het worden? Werden jullie vroeger samen dronken van martini's, genoten jullie op jullie laatste vakantie van de beste caipirinha's of proostten jullie met een margarita toen hij je gevraagd had? Jullie kunnen er ook voor kiezen om een hele nieuwe cocktail te serveren. Een cocktail die je normaal gesproken niet snel besteld en speciaal voor deze gelegenheid serveert. De gasten zullen bij dit drankje altijd terug denken aan jullie bruiloft.

6 signature herfstcocktails

Omdat het herfst is delen wij zes speciale herfstcocktails met jullie. Deze signature herfstcocktails passen perfect bij een bruiloft in dit seizoen en jullie gasten zullen ervan genieten. En jullie natuurlijk ook! 

3 herfstcocktails voor de bruidegom

Bourbon-Infused: een echte mannen herfstcocktail

bourbon infused herfstcocktail mannenCredit: Abby Rose Photo via the knot

Apple crisp shotje

apple crisp shotjeCredit: the boys club

Warme appeltaart cider

hete appeltaart cider herfstcocktailCredit: In Sock Monkey Slippers

3 herfstcocktails voor de bruid

Bramen cocktailbramen herfstcocktail
Credit: Allan Zepeda via Style me pretty

Pompoen ananas cocktail

pumpkin pineapple herfstcocktailCredit: Cookie + Kate

Blushing Bride

blushing bride cocktailCredit: Kristen Weaver Blog

Hoe serveer je de herfstcocktails?

Het houdt niet op bij enkel het uitkiezen van de perfecte cocktail. Hoe je ze serveert is erg belangrijk en kan net die extra touch geven. Wat dacht je van deze manieren;

Klassieke champagneglazensignature cocktails herfst Credit: Southernweddings en Style me pretty

Schrijf de cocktailnamen op een krijtbord

herfst cocktails bordCredit: Julie Blanner

In appels, gaaf!

hot apple cider herfstcocktail in appelCredit: Wish vintage rentals

In flesjes herfstcocktailsCredit: Wedding Chicks

Weten jullie nog meer heerlijke herfstcocktails? Deel ze hieronder met ons!

Reageer op dit artikel

GRATIS VIDEOSERIE

"Wat elk bruidspaar dat in het buitenland gaat trouwen moet weten"

In drie video’s geef ik jullie gratis advies over trouwen in het buitenland, wat jullie nu al meteen tijd en geld gaat besparen.

Bekijk nu!

Meer artikelen