5 eco lodges in Costa Rica

Op het moment van schrijven zit ik heerlijk in het zonnetje met uitzicht op een van de mooiste stranden van Costa Rica. Helemaal niet vervelend! Het land staat bekend om haar eco-toerisme, en vandaag deel ik de top 5 eco-lodges in Costa Rica met jullie.

1. Selva Bananito Lodge

Selva Bananito, eco lodges in costa ricaCredit: Selva Bananito Lodge

De Selva Bananito Lodge ligt op slechts 1 uur rijden vanaf het Cahuita National Park en heeft een certificaat voor sustainable toerism. Vanuit deze eco lodge zijn er mogelijkheden voor zip lining, paardrijden, een uitstapje naar het Cahuita National Park of lekker luieren op het strand. 

Deze eco lodge in Costa Rica is heerlijk luxe met een houten terras met hangmatten en internet en is daarnaast ook nog eens all-inclusive met maaltijden, drankjes, 1 tour per dag en een gratis shuttle naar Salon Delia in Bananito Norte Town. Een top bestemming voor een ecologische huwelijksreis.

Klik hier voor meer informatie of om meteen te reserveren.

2. Lagarta Lodge Nosara

Lagarta Lodge, eco lodges in costa rica
Credit: Lagarta Lodge Nosara

Deze eco-lodge bevind zich bovenop een heuvel en heeft een waanzinnig mooi uitzicht over het Ostional National Wildlife Refuge aan de oceaan. Het hotel heeft slechts 12 kamers en houdt de impact op de natuur daardoor klein. Het is eco-vriendelijk, probeert zo weinig mogelijk water en energie te verbruiken en doet aan recyclen. Hierdoor heeft het drie bladen ontvangen in het nationale ‘Green Leaf sustainability program’.

Activiteiten vanaf de lodge omvatten vogelspotten, wandelen en schildpaddentours. Ook kun je er genieten van de internationale keuken en heerlijke visgerechten in het restaurant.

Klik hier voor meer informatie of om meteen te reserveren.

3. Si Como No

si como no resort costa rica, eco lodges in costa rica
Credit: Si Como No Resort

Het Si Como No Resort, Spa and Wildlife Refuge is van alle luxe voorzien, het heeft een eigen bioscoop, een spa, een hot tub en twee buitenzwembaden met een bar. Het charmante resort is gelegen in de jungle boven het nationaal park Manuel Antonio, waar alle kamers op uitkijken. Naast dat deze lodge eco-vriendelijk is, is hij ook kind-vriendelijk.

Klik hier voor meer informatie of om meteen te reserveren.

4. Parador Resort & Spa

parador resort, eco lodges in costa rica
Credit: Parador Resort and Spa

Een van Costa Rica’s meest prestigieuze eco-lodges bevind zich midden in het nationaal park Manuel Antonio en in de tuinen kun je dan ook vaak dieren zien, zoals apen, luiaards en allerlei vogels. Het is een heerlijke plek voor een huwelijksreis, maar ook een perfecte plek voor een bruiloft.

Klik hier voor meer informatie of om meteen te reserveren.

5. El Silencio Lodge & Spa

El Silencio Lodge & Spa, eco lodges in costa rica
Credit: El Silencio Lodge & Spa

De El Silencio Lodge & Spa heeft de perfecte mix gevonden tussen luxe en het behoud van het tropische regenwoud. De eco lodge ligt op slechts 1 uur rijden vanaf de internationale luchthaven Juan Santamaria, midden in de centrale vulkanische vallei van Costa Rica, in een groot tropisch privéreservaat.

Elke suite heeft een eigen hot tub en voor nog meer ontspanning kunnen jullie terecht in de spa voor massages, gezichtsbehandelingen en lichaamspakkingen. Daarnaast leent de omgeving zich perfect voor yoga en mediteren.

Klik hier voor meer informatie of om meteen te reserveren.

Tip: wanneer je in Costa Rica bent breng dan zeker een bezoek aan het Jaguar Rescue Center in Puerto Viejo (de Talamanca), een opvangcentrum voor gewonde wilde dieren.

Reageer op dit artikel

GRATIS VIDEOSERIE

"Wat elk bruidspaar dat in het buitenland gaat trouwen moet weten"

In drie video’s geef ik jullie gratis advies over trouwen in het buitenland, wat jullie nu al meteen tijd en geld gaat besparen.

Bekijk nu!

Meer artikelen