11 redenen om te trouwen in het buitenland

Zitten jullie eraan te denken om in het buitenland te trouwen, maar twijfelen jullie of het wel iets voor jullie is? Of vragen jullie je af wat de voordelen van trouwen in het buitenland zijn? Wij geven hier de elf meest voorkomende redenen voor bruidsparen om te kiezen voor een bruiloft over de grens.

1. Grote familie

Als je een grote familie hebt zie je veel ooms, tantes, neefjes en nichtjes misschien slechts 1 keer per jaar. Als jullie de bruiloft klein willen houden kan het moeilijk zijn om te bepalen wie wel en wie niet mag komen. Als je de ene oom uitnodigt voel je misschien de verplichting om de andere ooms ook uit te nodigen. Hebben jullie geen zin om de hele dag met mensen te moeten praten die je bijna nooit ziet, dan kan een buitenlandse bruiloft uitkomst bieden Ook wanneer de ene partner een grote familie heeft en de andere een kleine kan dit lastig zijn omdat er dan een scheve verdeling komt.

jenna walker photographer
Credit: Jenna Walker Photographers 

2. Kosten

Door in het buitenland te trouwen kun je ook flink besparen. Trouw je in Nederland dan kost een dag gast je al snel € 100,-. Wanneer je in het buitenland trouwt is de gastenlijst vaak een stuk kleiner wat je flink wat geld kan schelen. In plaats van een cadeau te geven kun je jullie gasten vragen om zelf voor de reis te betalen.

3. Mooi weer

Wanneer je trouwt hoop je natuurlijk op een lekker zonnetje. De kans hierop wordt een stuk groter wanneer je in een warm land trouwt. Geen plan B voor wanneer het regent, maar heerlijk buiten trouwen!

Strandbruiloft

4. Huwelijksreis

Als je in het buitenland trouwt kun je hier de huwelijksreis mooi op aansluiten, twee vliegen in één klap.

curacao

5. Voor de tweede keer trouwen

Wanneer iemand voor de tweede keer trouwt willen ze dit soms klein doen. Gewoon met zijn tweeën en eventuele kinderen een kleine en intieme bruiloft. Vaak is een vakantie al geboekt en wordt besloten hier ook meteen te trouwen. Geen poespas, maar wel getrouwd.

6. Stiekem trouwen

Viva Las Vegas! Stiekem trouwen wordt ook nog vaak gedaan. Met zijn tweeën lekker op vakantie en bij terugkomst iedereen verrassen door te vertellen dat jullie getrouwd zijn.

Stiekem trouwen
Credit: Amanda Marie Portraits

7. Speciale plek

Sommige bruidsparen kiezen voor een bruiloft in het buitenland omdat deze plaats voor hun erg speciaal is. Ze hebben elkaar daar ontmoet, zijn er vaak op vakantie geweest of hebben hier samen gestudeerd. Deze bijzondere plek willen zij dan graag aan hun gasten laten zien.

Trouwen in Italië

8. Een van de partners komt uit het buitenland

Het kan natuurlijk ook voorkomen dat één van de partners uit het buitenland komt. Soms wordt er dan voor gekozen om in dat land te trouwen en terug in Nederland een feest te geven. Of andersom.

buitenlandse bruiloft

9. Een unieke bruiloft

Als je zo rond de dertig bent kun je in één jaar meerdere bruiloften hebben. Al jullie vrienden en vriendinnen en naaste collega’s gaan ineens trouwen. Jullie gaan van bruiloft naar bruiloft en het lijkt wel één grote bruiloft te worden. Verras jullie gasten met een bruiloft op een heel andere locatie, in het buitenland. Gegarandeerd dat jullie bruiloft uit zal blinken en jullie gasten dit zullen onthouden.

10. Minder stress

Bij het plannen van een bruiloft in Nederland komt heel veel kijken. Vele locatiebezoeken, uitzoeken wie naast wie komt te zitten tijdens het diner, en heel veel andere kleine details. Wanneer je in het buitenland trouwt zal de gastenlijst aanzienlijk kleiner zijn, en zo ook jullie stress gehalte. Huur een weddingplanner in die gespecialiseerd is in bruiloften in het buitenland en jullie hoeven je nergens meer zorgen over te maken.

wedding stress
Credit: iStockphoto via Bridal Guide

11. Geen vetes

Komt de bruidegom uit Groningen en de bruid uit Limburg dan kan het lastig kiezen zijn waar te trouwen. Hoe dan ook zullen er veel mensen een eind moeten reizen. Kiezen jullie ervoor om te trouwen in de geboorteplaats van de bruidegom, kan de familie van de bruid teleurgesteld zijn. Door in het buitenland te trouwen moet iedereen reizen en zo ontstaan er geen vetes tussen de families.

Wat is jouw reden om in het buitenland te trouwen?

 

Reageer op dit artikel

GRATIS VIDEOSERIE

"Wat elk bruidspaar dat in het buitenland gaat trouwen moet weten"

In drie video’s geef ik jullie gratis advies over trouwen in het buitenland, wat jullie nu al meteen tijd en geld gaat besparen.

Bekijk nu!

Meer artikelen